Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Érdekességek

2008.06.26

Érdekességek, cikkek, tippek

Mitől lettek fehérek a hajszálaim?
Mikor az ember meglát egy szép ősz nénit az utcán, elönti a jó érzés - talán a nagymamára emlékezteti. Pedig a szürke haj nem csak az idősekre jellemző. Mitől őszül meg valaki? Erre a kérdésre keressük a választ.

Mit árul el rólunk a hajunk?
Elgondolkodtál már azon, hogy mit árulhat el rólad a hajad? Vajon tényleg fiatalabbnak látszol, amikor elégedett vagy a frizuráddal? Ragyogó hajjal valóban vonzóbb vagy a férfiak számára? Azt mindannyian tudjuk, hogy a haj fontos szerepet játszik abban, hogyan ítélünk meg valakit elsőre, hiszen ez külsőnk egyik legszembetűnőbb része, amely akarva akaratlanul meghatározza azt a bizonyos első benyomást.

Fontosak a hajerősítő vitaminok
Kevesen vagyunk elégedettek a hajunkkal: túl vékony vagy vastag szálú, sima vagy göndör, nem tetszik a színe, nehezen fésülhető, esetleg töredezik... Minden hajtípusnak megvannak a sajátosságai: például a vörös hajúaknak kevesebb a hajszáluk, mint a szőkéknek, a sötét haj legtöbbször vastagabb szálú, mint a világos, a férfiak haja gyorsabban nő, mint a nőké.
Ápolási tippek - fekete, barna, szőke és vörös hajhoz
A különböző színű hajakra különböző ápolási módszert javaslunk. Nem mindegy, hogy milyen a balzsam, hogy mikor látszik egy lenövés, illetve hogy ismerjük e a megfelelő ősi praktikákat és tapasztalatokat...

Minél hosszabb, annál jobb?
A haj fontos szerepet töltött be az emberiség történetében: ősidőktől kezdve védte a fejet a napsugárzás ártalmaitól, védett a hideg ellen és óvta a fejet a fizikai behatásoktól.

Természetes hajápolás
Hajunk a test és lélek tükre. A haj érzékenyen jelez a test és lélek állapotáról. A stressz, a nem megfelelő táplálkozás, a környezeti ártalmak mind-mind nyomot hagynak hajunkon; fénytelenné, élettelenné, színtelenné teszik azt.

Terhesség és hajhullás
A hajvesztés általában csak a baba születése után következik be. Ennek több oka lehet. A szervezet raktárainak kimerülése, hiszen egy teljesen új kis szervezetet kell az anyának a sajátjából felépíteni.

Kérdések és válaszok a haj egészségéről és betegségeiről
A haj fontos szerepet töltött be az emberiség történetében: ősidőktől kezdve védte a fejet a napsugárzás ártalmaitól, védett a hideg ellen és óvta a fejet a fizikai behatásoktól.

Honnan ered a 'torzonborz' szavunk?
Torzonborznak nevezzük a borzas hajú embert. A sajátos összetétel a torzas-borzas, torza-borza ikerszavak elemeiből alakult ki.

Őszi hajregenerálás
Eddig kevés időt és figyelmet fordítottál a hajadra? Vagy egyszerűen csak a nyári sugarak kezdték ki hajkoronád? Elveszítette színét, fakóvá, élettelenné és durvává vált? Semmi gond! Tippjeink segítségével újra formába hozhatod!
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.